Informatie nieuwe ouders

Bent u enthousiast geworden over onze school en u wilt graag meer informatie? Vul dan uw gegevens in op het onderstaande formulier, dan nemen wij contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook zelf bellen of mailen voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. Graag ontvangen wij u bij ons op school, zodat u een indruk krijgt van CBS de Wegwijzer.  

Tot ziens!

Aanmeldformulier 'Nieuwe Ouders'

Formulier voor nieuwe ouders

Vul alle gevraagde gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • MM slash DD slash JJJJ

Bezoekadres:                                         

Paulus Potterstraat 13 B
8471 VM Wolvega
0561 – 614688
cbsdewegwijzer@tjongerwerven.nl

Voor het eerst naar groep 1

Even een paar aandachtspunten op een rijtje:

• Kinderen die nieuw bij ons op school komen, komen in groep 1 en krijgen les van juf Gea. Op vrijdag zijn de kleuters vrij.

• Wennen: Een week of zes voordat uw kind 4 jaar wordt, maakt de juf een afspraak om langs te komen op huisbezoek, ter kennismaking. Dan wordt er ook bekeken welke dagdelen het kind mag komen wennen. Hij/zij mag vast vijf dagdelen meedoen met het programma op school.

• Schooltijden: ’s Morgens gaat de bel om 8.25 uur. Om 8.30 uur beginnen de lessen. Ouders hebben dan al afscheid genomen van hun kind. Verder volgen de kleuters net als de andere groepen het continurooster.

• Fruit en drinken: De kinderen nemen op de ochtend fruit en drinken mee. Bij binnenkomst zetten de kinderen het drinken op het aanrecht en leggen hun tas en fruit in de daarvoor bestemde bak.

Zindelijkheid: Wij gaan ervan uit dat uw kind zindelijk is. Meer informatie zie downloads zindelijkheid

• Gymschoenen: Het is de bedoeling dat de kinderen zelf gymschoenen meenemen naar school. De gymschoenen blijven op school, zodat er de mogelijkheid is om ze iedere dag te gebruiken. Het is wel handig om de naam van uw kind in de schoen te schrijven en om gymschoenen te kiezen die de kinderen zelf aan en uit kunnen trekken. Bij slecht weer gebruiken we ons speellokaal.

• Zending: Ieder kalenderjaar starten we een nieuwe actie voor een goed doel. Momenteel sparen we voor de voedselbank.

• Boekenpret: Om kinderen het plezier van boeken te laten ervaren, doen wij mee aan “Boekenpret.” Dit project wordt verzorgd door de school. Een aantal ouders begeleiden dit en zorgen ervoor dat ook de boekenvoorraad regelmatig wordt ververst. Uw kind mag zelf  (onder toezicht) op dinsdag een nieuw boekje uitkiezen, die een week mee naar huis gaat. U kunt dan samen met uw kind het boek bekijken en voorlezen. Ieder kind heeft een eigen boekentas. Op dinsdag worden de boekjes weer mee naar school genomen en geruild.

• Jarig: Als een kind jarig is, mag hij of zij zijn klasgenootjes en in de pauze de meesters en juffen trakteren. Een gezonde traktatie wordt gewaardeerd. Uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes liever niet uitdelen in de klas. Dat is sneu voor de kinderen die niet uitgenodigd worden.

• Luizencontrole: Regelmatig worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis, meestal na een vakantie. Zo zijn we preventief bezig en kunnen we explosies voorkomen. Mochten er luizen of neten bij uw kind gevonden worden dan krijgt u daar z.s.m. bericht van.

• Vragen? Zijn er nog zaken onduidelijk? Neemt u dan gerust even contact op met de groepsleerkracht of met de directeur van de school, Jerry Djoegan, tel. 0561-614688

 

Wij wensen uw kind een fijne tijd bij ons op  “CBS De Wegwijzer”